Koppel hieronder de header afbeelding naar keuze

Talentvolle Tibco Specialisten 
voor uw organisatie

Deel deze pagina

De Basis: TalentWings programma

Procam is dé specialist in het vinden en ontwikkelen van hoogopgeleide IT Talenten met Tibco kennis. Dit doen wij met ons TalentWings Programma. Een compleet verzorgd talentenprogramma waar IT starters worden gematched met verschillende opdrachtgevers op verschillende technieken en functies. 

Vanaf het begin is ons gezamenlijke doel jonge enthousiaste IT’ers een passende werkomgeving te bieden, waarin ze snel productief worden en zich voor langere tijd aan uw organisatie binden. Heeft u specifieke kennis nodig? Dan stippelen we samen een nieuwe vliegroute uit voor uw organisatie.

Tibco DevOps Engineer Vliegroute

Onze Vliegroutes zijn een technische uitbreiding op ons TalentWings programma, afgestemd op een specifieke kennis- en capaciteitsbehoefte van uw organisatie. De Tibco DevOps Engineer Vliegroute richt zich op de succesvolle instroom van talentvolle toekomstige Tibco-specialiasten, waarbij voorafgaand aan de start een intensief Tibco opleidingscurriculum wordt gevolgd.  

Met uw organisatie kunt u kiezen voor een individuele of graduele instroom. Eerst gaan we op samen op zoek naar het geschikte talent dat past bij uw organisatie en die de essentiële basistechnieken van Java en Tibco willen leren. Het talent beschikt altijd over een relevante afgeronde HBO of WO studie. Tevens heeft hij of zij een aantoonbare affiniteit met programmeren. Eenmaal een goede match, dan gaat het talent van start met de Tibco bootcamp waarin hij of zij een maand training krijgt om de technische Tibco basiskennis bij te brengen. Het totale traject bestaat uit circa 20 klassikale trainingsdagen. De deelnemers behalen hiermee het gevraagde niveau vanuit uw organisatie om van start te kunnen als bijvoorbeeld TIBCO DevOps engineer waarbij trainingen gericht zijn op TIBCO Enterprise Message Service en Tibco activematrix businessworks. Het betreft officiële TIBCO trainingen met bijbehorende certificaten.

Fase 1 bestaat uit het opdoen van een brede basis aan kennis op het gebied van Agile Scrum, DevOps, Java, XML en XSLT. Voor DevOps zal een simulatie van 1 dag uitgevoerd worden. Tijdens deze simulatie zullen de deelnemers ervaren hoe het is om binnen een DevOps team te acteren, met alle bijbehorende voordelen en uitdagingen. Hiermee krijgen de deelnemers een goede basis om zich hierna te richten op het TIBCO-specifieke deel van het opleidingstraject. Deze basis sluit aan bij het profiel een TIBCO DevOps Engineer. De basistrainingen zullen in een Bootcamp van 5 dagen gegeven worden. Hierbij worden de deelnemers gedurende het traject zeer intensief begeleid en gecoacht om zo alle kennis op te doen. Tijdens een Bootcamp wordt er elke ochtend gestart met een Stand-up waarbij de deelnemers de doelstellingen voor de dag en de behaalde resultaten van de afgelopen dag toe moeten lichten. Het dagprogramma wordt afgestemd op deze doelstellingen. Voordeel van deze aanpak is een hoge mate van flexibiliteit waarmee er zeer direct ingespeeld wordt op de behoeften van de groep zonder hierbij de doelstellingen van het traject uit oog te verliezen.

Fase 2 bestaat uit een combinatie van development en administration onderwerpen.
Dit deel bestaat uit de officiële TIBCO-trainingen. Op basis van de input en gesprekken met de opdrachtgever, gecombineerd met advies vanuit TIBCO, is het volgende programma samengesteld. De optionele modules zijn niet opgenomen in het programma. Aanvullend hierop krijgen de deelnemers toegang tot alle officiële TIBCO e-learning modules. Hiermee kunnen ze kennis maken met aanvullende tooling zoals onder andere TIBCO Hawk.

Fase I Fundamentals

Agile Scrum, Java, XML,

DevOps, XSLT

Fase II Tibco specialisatie

Alle Tibco trainingen aangevuld met Tibco e-learning modules

Fase 3 Learning by doing

Als gecertificeerd Tibco specialist gaan de talenten bij uw organisatie aan de slag inclusief intensieve begeleiding van hun eigen Procam coach.

Onze ervaring

In 2014 is de TIBCO vliegroute gestart waarbij Procam voor één van haar opdrachtgevers 6 jonge TIBCO specialisten heeft opgeleid. De jonge TIBCO specialisten hebben ieder een IT achtergrond en zijn voorafgaand aan de TIBCO vliegroute, na een uitgebreide assessment en kennismaking met de opdrachtgever, geselecteerd voor het programma. Inmiddels werken alle 6 de TIBCO specialisten nog met veel plezier bij hun opdrachtgever. De TIBCO basiskennis wordt gedurende de dagelijkse werkzaamheden toegepast op diverse projecten, en binnen 1 jaar zitten de talenten op hetzelfde productieniveau als een ervaren TIBCO specialist.